Type of Work
Landscape Architecture and Design
Primary Role
Landscape Architect/Project Manager
Year of Project
2011-12

Club Residence

For this couple - an avid chef and a frequent entertainer - the deterioration of the outdoor kitchen and the visual barrier it posed to the mountain views were just the incentives they needed to refurbish this important space.The cooking area was relocated to a new, rear wall, immediately next to the indoor kitchen.The terrace was regraded to blend with an existing terrace along the front of the home which created a massive, outdoor environment, composed of several, distinct and usable areas. A new fence of brick columns and wrought iron panels embraces the space without enclosing it, so the pub and dining tables are oriented towards views of the golf course and Front Range, just beyond. Overhead party lights enliven the space after dark, and subtle lights on the brick fence columns illuminate both the terrace and the adjacent driveway and are especially lovely in the snow. Construction by Napp Landscape Services, Lighting by Inlighten Studios.

[portfolio_slideshow]